Jacket potato with tuna

April 01, 2018



Bahan-Bahan Utama
425gm kacang panggang dalam sos tomato
185gm kepingan tuna
2 sudu teh jus lemon
Sedikit serbuk lada hitam
2 sudu besar mayones
1 sudu besar daun bawang - dihiris
4 biji kentang 
10gm mentega

Cara Penyediaan
Hancurkan tuna dengan garfu dan masukkan jus lemon dan sedikit serbuk lada hitam. Gaulkan dengan mayones sehingga menjadi pes tuna dan ketepikan. Bersihkan kentang dan bungkus dengan kertas aluminium. Bakar dalam ketuhar selama 45 - 60 minit pada suhu 210⁰ Celcius. Apabila masak, angkat dan potong silang di bahagian atas dan tekankan sedikit ke dalam. Sapukan dengan mentega dan masukkan pes tuna tadi ke dalam kentang. Tuangkan juga kacang panggang di atasnya dan taburkan dengan daun bawang. Sedia dinikmati.

Dapurcengkih

You Might Also Like

0 Notes

✍Terima kasih di atas ulasan yang diberikan.. ✍