Salmon teriyaki

February 08, 2019

*Sumber gambar daripada Google Images



Bahan-Bahan Utama
2 keping ikan salmon
Kacang buncis
1 cawan kicap pekat manis
4½ sudu teh cuka
1 sudu teh minyak bijan
2 sudu besar gula
3 ulas bawang putih
Garam dan lada hitam secukupnya
Sedikit air

Cara Penyediaan
Satukan kicap, minyak bijan, cuka, gula dan sedikit air ke dalam periuk, masak di atas dapur sehingga pekat selama 5 minit. Kemudian tutupkan api. Perapkan ikan salmon dengan mengunakan sos teriyaki yang telah dimasak tadi dan bakar di atas pan panas sehingga masak. Celur kacang buncis dengan air panas dan digoreng bersama bawang putih dan sedikit minyak bijan. Tambahkan sedikit garam dan ladah hitam dan sedia dihidangkan.



You Might Also Like

0 Notes

✍Terima kasih di atas ulasan yang diberikan.. ✍