Stik salmon bersama salad epal
August 02, 2018Sumber gambar daripada Google Images |
Bahan-Bahan Utama
Bahan untuk stik salmon :
1 keping filet salmon
Sedikit garam
Sedikit serbuk lada hitam
Sedikit thyme segar
Sedikit minyak jagung
Bahan untuk salad epal :
1 biji epal hijau - dipotong dadu kecil
3 tangkai cili padi - dihiris nipis
½ biji bawang besar - dicencang
2 biji tomato ceri - dibelah dua
Sedikit daun ketumbar - dihiris
1 sudu besar jus lemon
Garam dan lada sulah secukup rasa
Cara Penyediaan
Ratakan garam, lada hitam dan thyme ke atas filet salmon. Perapkan seketika kira-kira 15 minit dan ketepikan. Sediakan kuali leper, panaskan sedikit minyak jagung. Masakkan filet salmon dengan dimulakan dengan bahagian kulitnya dulu. Setelah garing di bahagian kulit, bolehlah diterbalikkan ke bahagian isinya pula. Masak hingga ia bertukar warna keperangan. Angkat, tos dan ketepikan. Untuk menyediakan salad epal, satukan kesemua bahan di dalam mangkuk dan gaulkan sebati. Letakkan stik salmon bersama salad epal di dalam pinggan. Hiaskan dengan hirisan lemon dan sedia dinikmati.
ツDapurcengkihツ
2 Notes
fuhhh sedap ni..tq kongsi resepi
ReplyDeleteMasyaAllah..fav nih. :D
ReplyDelete✍Terima kasih di atas ulasan yang diberikan.. ✍