Puding Karamel Telur
December 10, 2017
Bahan-Bahan Utama
Untuk Karamel
½ cawan gula
1 cawan air
Untuk Puding
6 biji telur
1 tin susu cair
½ cawan gula
1 sudu kecil esen vanila
Cara Penyediaan
Untuk Karamel
Cairkan gula ke dalam kuali dengan api sederhana. Bila warnanya berubah keperangan, masukkan air dan kacau sebati. Kemudian, angkat dan letakkan ke dalam loyang puding nanti.
Untuk Puding
Masukkan semua bahan ke dalam bekas dan kacau perlahan untuk mengelakkan buih pada bahan puding ini. Kemudian, tapiskan bahan ini dan masukkan ke dalam loyang yang berisi sos karamel. Kukus selama 45 minit. Setelah masak, sejukkan terlebih dulu sebelum diletakkan dalam peti sejuk. Sedia dihidangkan.
ツdapurcengkihツ
0 Notes
✍Terima kasih di atas ulasan yang diberikan.. ✍