Macaroni cheese

December 28, 2017



Bahan-Bahan Utama
4 paket pasta macaroni
50gm keju parmesan
30gm keju cheedar
30gm bawang putih (dicincang)
1 sudu teh serbuk lada hitam
5 tin cendawan butang (dihiris)
10gm daun parsley (dicincang)
500ml susu segar
4 liter krim masakan
Minyak zaitun secukupnya

Cara Penyediaan
Rebus pasta macaroni selama lima minit kemudian angkat dan toskan. Panaskan sedikit minyak zaitun kemudian tumiskan bawang putih dan cendawan butang yang telah dihiris tadi. Tumis bahan itu sehingga masak dan naik bau. Masukkan susu segar, serbuk lada hitam dan krim masakan. Kemudian masukkan semua jenis keju dan gaul sehingga sebati. Masukkan pasta macaroni yang telah direbus tadi dan gaul rata. Tabur sedikit daun parsley di atasnya ketika menghidang. 

Dapurcengkih

You Might Also Like

0 Notes

✍Terima kasih di atas ulasan yang diberikan.. ✍